Как да се грижим за плувната дъска и пулбуя?

Функционалните свойства на плувните дъски и пулбуйове всъщност не могат да бъдат застрашени, тъй като благодарение на използваните материали те винаги ще си запазват своята подемна сила и ще се държат на повърхността. Но кой иска да дойде на басейна с дъска, която изглежда така сякаш има зад гърба си много години употреба?

Знаете ли как правилно да се грижите за неопреновия си костюм?

След като сте инвестирали една относително висока сума, за да си купите неопренов костюм, добре е да знаете какво да правите, за да ви издържи възможно най-дълго време. Ще ви предложим няколко съвета как да удължите неговия експлоатационен живо

Как да се грижим за шнорхела?

Шнорхелът, подобно на други помощни средства и оборудване за плуване, се нуждае от определени грижи, за да бъде ваш спътник в басейна за дълго време. Основно шнорхелът обича сухи и тъмни места. От какво още се нуждае?

Arena празнува своята 50-та годишнина с нова колекция бански, характеризираща се с устойчивост и множество иновации

Плуването е една от най-хубавите и здравословни спортни дисциплини. За да се насладите максимално на плувния сезон, трябва да се снабдите с качествен и удобeн бански костюм. И тук на сцената влиза новата колекция на марката Arena - „50th Anniversary Collection".

Как да се грижим за плувната шапка?

Дори най-обикновената плувна шапка ще се съхрани за дълго, ако се грижите добре за нея. Плувната шапка е един от най-често подменяните артикули от плувната екипировка. След многобройно разтягане, напасване, излагане на хлор и слънчева светлина, шапката няма да издържи повече от няколко месеца и просто ще се разпадне или скъса. Въпреки това има редица достъпни начини, с които да удължите живота на своята шапка. За награда плувната шапка ще ви прави компания, докато плувате дълги километри във водата.

Как да изберем шапка за плуване?

Днес вече не всеки, който плува в басейна с шапка, е състезателен плувец. Шапката за плуване е чудесен спътник за всички плувци, независимо от техните способности. Хайде да видим защо трябва да се сдобием с такава и как да изберем правилната. Имаме цяла гама от плувни шапки, различни материали, цветове, шарки и размери.  

Как да се грижим за банските костюми?

Банските, също като останалите дрехи, имат специални изисквания за поддръжка и пране. Научете какви грижи трябва да се полагат за новия бански костюм, така че да се съхрани възможно най-дълго и да запази качествата си. Благодарение на тези усилия, той ще запази здравината си и естествените си цветове за дълго.  

Как да се грижим за очилата за плуване

Току-що сме преплували първите дължини с новите си очила и сме възхитени колко добре ни пасват и колко добре виждаме през тях. За да се съхранят такива възможно най-дълго, трябва да умеем да се грижим правилно за тях. Предстои да научим как да полагаме правилни грижи за нашите очила за плуване.

Как да изберем очила за плуване

Питате се как да изберете правилните очила за плуване? От тази статия ще научите как да процедирате при избора си и какви са възможностите за избор на очила за плуване. Днес се предлагат твърде много очила за плуване, като изборът зависи също и от личните предпочитания, така че никак не е лесен, но въз основа на собствения си опит ще опишем и подберем конкретни най-популярни и според нас най-добри модели

Идеи за плувни помагала

Помагалата за плуване са чудесен помощник както за подобряване на техниката, така и за разнообразяване на техниката и спасение от монотонните тренировки. Сега заедно ще погледнем как и по какви критерии да ги избираме.

Плуване с деца – как да екипираме малките плувци

Експедиция с багаж като за едноседмична ваканция, чанти с всякакви размери, а вие сте съсипани още преди да сте тръгнали. Да вземем децата на плаж не означава непременно, че трябва да си създадем главоболия. Просто трябва да знаете какво да опаковате и как да подготвите децата. Ние бихме искали да ви помогнем да се насладите на тези моменти заедно с вашите малчугани и да не се колебаете в избора на оборудване за плуване.

Защо да плувате по време на бременност

 
Когато забременеем, се променят не само телата ни, но и начинът ни на живот. Оказваме се в ситуация, в която трябва да забавим малко темпото и да минимизираме стреса и натоварването. Освен усвояването на здравословни хранителни навици е важно също често да тренираме по време на бременност, но когато коремчето ни започне да расте, това става все по-трудно. Затова от личен опит препоръчвам плуването.