Как да изберем състезателен бански костюм

Сезонът на състезанията по плуване е в разгара си, а това означава само едно. Масово се търсят състезателни бански костюми. С основание можем да твърдим, че те са нещо като истинско бижу за всеки плувец и в същото време последното парче от мозайката за постигане на добри постижения. И така, как да избираме състезателни бански костюми, какво да търсим и кое не е важно? Какви са критериите за избор?

Как да изберем неопренов костюм

Водата в природата лесно изстива, така че трябва да сте подходящо екипирани. Неопренът и неопреновите помощни средства, ведно с твърдата ви решимост, ще ви помогнат да се насладите на плуването. Нека разгледаме заедно няколко предложения за правилен избор на неопренов костюм.

Как да изберем бебешки бански?

Най-честият въпрос преди плуване с малки деца е свързан с избора на подходящи бански или пелени за плуване. Кой е най-подходящият вариант? Дали детето ще плува по-добре с памперс или с бански?

Как да използваме антифог спрея за очила?

Как ви се струва, дали е все едно какви очила за плуване ползваме, понеже с времето така или иначе всички те се запотяват? Ето един съвет как можете да се справите с този проблем!

За какво служи съпротивителният бански костюм?

Както подсказва името, съпротивителният бански костюм увеличава съпротивлението на водата и по този начин прави тренировките по-трудни и интензивни. Вижте за какво са предназначени съпротивителните бански костюми и как можете да ги използвате за своите тренировки.

За какво се използва пулбуят за плуване?

Като оставим настрана приликата му с бишкота, пулбуят е помощно средство за плуване, което използваме предимно при тренировки на ръце кроул. Поставя се между краката на плувеца за да се обездвижат. За улесняване на изпълнението на упражнението приближете пулбуя към центъра на тялото и обратното. Научете повече за това популярно тренировъчно средство. 

За какво се използва дъската за плуване?

Плувната дъска е универсално помагало за плувна тренировка. С нея могат да плуват както деца, така и възрастни, а благодарение на разнообразните варианти с дъската могат да се тренират всякакви плувни стилове. Не на последно място, дъската за плуване е страхотно допълнение към тренировките по плуване както за начинаещи, които тепърва научават основите, така и за опитни плувци, които искат да подобрят своята плувна техника.

Защо да изберем щипка за нос?

Бански, шапки и очила са трите неща най-често използвани във водата. Но вие сте от тези, които искат да поддържат носа си сух! За тези случаи имаме още една джаджа за ефективна и разнообразна тренировка по плуване и това е щипката за нос. Малкото допълнение, от което се нуждаете. 

Как да изберем тапи за уши?

За много плувци тапите за уши за плуване са важен аксесоар, макар той да изглежда незначителен. Събрали сме цялата важна информация на едно място. Научете как да избирате правилните тапи за уши.

Как да изберем буй за плуване?

Буят за плуване е чудесен и все по-популярен помощник в открити води, при плуване на дълги разстояния или закаляване. Съществуват различни видове, затова е добре да сме запознати с тях, за да изберем правилния за нас

Как да изберем колан за плуване?

Коланът за плуване е най-популярното помощно средство за плуване и обучение на деца. В сравнение с плувния пояс, коланът не може да се пробие, не изпуска въздух и може лесно да се затегне с катарама около тялото на малкия плувец колкото е необходимо. С пояса за плуване детето балансира, докато плува, така че е много лесно да се преобърне или да се изхлузи от него. Поради тази причина плувните колани са по-безопасни от плувните пояси.

Как да изберем шнорхел за плуване?

Плувният шнорхел все по-често се среща в плувните басейни, тъй като се превръща в много популярно помощно средство за плуване, както и в помагало за тренировки. Все пак остават някои въпроси, които е редно да изясним преди покупката.