Нашата история

Една малка компания, която се превърна в глобална
 
Фирмата е основана в Прага, Чехия, през 2008 г. от младия спортист и плувец Войтех Крапитек. Нейното първоначалното наименование „Sportex” е предназначено за чешкия пазар, а наименованието „Sporteon” за чуждестранните пазари. В началото идеята е хората да бъдат вдъхновени да плуват и да спортуват като цяло, изобщо да се придържат към по-здравословен начин на живот, и да бъдат изтъкнати всички ползи от плуването. Тази идея остава основна цел на компанията до днес, тъй като преди всичко се стараем да образоваме нашите клиенти.
 
 
Екипът на Swimaholic се състои от няколко спортни ентусиасти, които споделят знанията си за спорта и предоставят на хората пълното оборудване за плуване, което е необходимо, за да започнат. С течение на годините малкият чешки екип се превърна в по-голям международен екип, чиято дейност е насочена основно към плуването. Представя плуването като интересен спорт, с който всеки може да се занимава, споделя своя професионален опит, препоръки и съвети как да започнем да плуваме и да имаме здраво тяло, полага усилия да ни научи правилната техника на плуване и също така предоставя на всички плувци правилното плувно оборудване, от което се нуждаят за тренировка и състезания.
 
 
 
Началото на 2020 г. не е само момент на настъпване на Covid епидемията, но за нас е времето, когато се преименувахме на Swimaholic, тъй като това название разкрива по-точно нашата насоченост и последните тенденции в нашето развитие.
 
 
Ние сме сертифицирани дистрибутори и продаваме само оригинални продукти на световноизвестни марки. Сътрудничим си с някои чешки олимпийски плувци, което доказва, че действително стоим зад нашите най-добри продукти.
 

 
Swimaholic не е само онлайн търговец. В Чехия имаме три физически магазина (в Прага, Бърно и Пилзен). Ние продаваме продукти на всички световни марки стоки за плуване, но нашият екип за разработки също подготвя „наши“ продукти под марката Swimaholic, за да отговори на нуждите на всички плувци. Нашият творчески екип винаги се вслушва в нуждите на клиентите и постепенно реагира на тях.
 
И не забравяйте, LIFE IS COOL IN THE POOL