Знаете ли как правилно да се грижите за неопреновия си костюм?

След като сте инвестирали една относително висока сума, за да си купите неопренов костюм, добре е да знаете какво да правите, за да ви издържи възможно най-дълго време. Ще ви предложим няколко съвета как да удължите неговия експлоатационен живо

Как да се грижите правилно за неопреновия си костюм?

 
Още при покупката на неопреновия костюм е добре да знаем какво да правим, за да изглежда като нов възможно най-дълго време. Вероятно на всички е ясно, че са необходима определена поддръжка и правилно боравене.
 
Изплаквайте неопреновия си костюм с чиста, хладка вода след всяка употреба. Без значение дали трябва да премахнете сол, хлор или други примеси от естествените водни басейни. Ако използвате специални препарати за неопрен, не забравяйте след почистването да ги изплакнете отново обилно с чиста, хладка вода.
 
 

Как не бива да третираме неопрена?

 
Никога не сушете неопрена на пряка слънчева светлина! За да запазите еластичността и всички свойства, сушете костюма сгънат наполовина, отвътре навън и на сенчесто, сухо място. Не забравяйте да обърнете костюма, след като изсъхне, така че да изсъхне добре и от външната страна и да не се появи плесен по него.
 
Когато се събличате, не бързайте и не стъпвайте върху друга част от костюма, за да ускорите свалянето – това в дългосрочен план не е рентабилно, тъй като ще скъси експлоатационния живот на материята. Може би не е нужно да ви напомняме, че неопренът мрази пералните, ютиите и сушилните.
 

Полезен съвет:

 
За по-лесно обличане и събличане на неопреновия костюм използвайте препарата SBR Trislide.