Защо да изберем щипка за нос?

Бански, шапки и очила са трите неща най-често използвани във водата. Но вие сте от тези, които искат да поддържат носа си сух! За тези случаи имаме още една джаджа за ефективна и разнообразна тренировка по плуване и това е щипката за нос. Малкото допълнение, от което се нуждаете. 

Защо да си купите щипка за нос?

Носът, пълен с хлорирана вода, с която не знаете как да се справите, може със сигурност да вгорчи почивката почти на всеки. Правилните техника на плуване и дишане са отлична основа за предпазване на носа във водата. Ето защо е добре да имате щипка за плуване в плувния си екип. Не е вярно, че щипките за нос са само за аквабели, те се използват и от олимпийските плувци.
 

Победете алергиите и кихането

Ако редовно страдате от хрема и болки в гърлото след плуване, непременно посетете вашия лекар, за да установите дали не сте алергични към хлор. Това може да е причината за проблемите. И именно щипката за нос помага на хората с алергия към хлора. Може да се хареса както на децата, така и на възрастните. Ще можете да правите любимите си завъртания и преобръщания или да плуване под повърхността без никакви притеснения. Щипка често се използва, когато се разучава правилното завъртане под вода и при отблъскване по гръб.
 
Някои плувци в открити води редовно се оплакват от хрема, която продължава с часове след плуване, а плувците в морето могат дори да имат неблагоприятни реакции към солта. Щипката за нос може именно да намали кихането след плуване, причинено от химикали, хлор, мръсотия или бактерии, които дразнят носа.
 

 

Правилният избор създава комфорт

Поставянето на щипка за нос означава, че не можете да издишате през носа си, което лимитира постиженията ви. Внимавайте, заради щипката може да сте склонни да  задържате излишно дъха си. Въпреки че щипките за нос са универсални, те не подхождат еднакво на всички. Важно е щипката да държи здраво на носа, но да не причинява болка и да не образува синини и подутини.


TYR Swim Clip
Черен
TYR Swim Clip
14 лв
Ще изпратим в рамките на 5 дни
Finis Nose Clip Clear
Finis Nose Clip Clear
14 лв
В Наличност
Klip na nos Mad Wave Nose Clip
Бежов
Klip na nos Mad Wave Nose Clip
12 лв
Ще изпратим в рамките на 5 дни
Klip na nos Emme Nose Clip
Прозрачен
Klip na nos Emme Nose Clip
10 лв
В Наличност