Как да изберем бебешки бански?

Най-честият въпрос преди плуване с малки деца е свързан с избора на подходящи бански или пелени за плуване. Кой е най-подходящият вариант? Дали детето ще плува по-добре с памперс или с бански?

Защо да предпочетете неопренов бански пред пелена?

Обяснението е много просто. Пелената за разлика от банския попива вода и става тежка. Така тя сваля ниско центъра на тежестта и потапя излишно бебето. В резултат от това телцето му не заема правилната позиция. При използването на неопренови бански костюми напротив, центърът на тежестта при детето се коригира правилно, което подпомага усвояването на правилната техника на плуване.
 
 

Дали бебешкият бански костюм ще се справи с голямата „беля“?

За бебета и малки деца е важно да изберете бански костюм, който да не изпусне голямата „беля“ в басейна, а вие и детето да се насладите на безгрижно плуване. Банските костюми Splash About и Swimaholic са идеални за случая. Под тях не само не е нужно, но дори не е желателно да се ползва пелена. Finis е друга марка бебешки бански за комбиниране с пелена при бебешки нужди.
 

Бебешки бански с памперс Duo 

Благодарение на вътрешната подплата, в която има добавени примеси на сребро, банският костюм Duo осигурява перфектна защита срещу бактерии, гъбички, патогени, вируси и паразити. Среброто повишава антибактериалния ефект на хлора във водата. Освен това вътрешната подплата е много нежна към кожата на бебетата.
 
 

Как се справя бебешкият бански с малката „беля“? 

Дотук споменаваме само голямата „беля“, ами дали ще се справи банският и с малката? Бебешките бански Splash About и Swimaholic са изработени от неопрен, който дори ще стопли малко детето. Неопренът пропуска урината до 60%. Но това изобщо няма значение, защото хлорът в басейните може да се справи с това.
 

Как да изберем правилния размер?

Изберете бански за вашите малчугани според таблицата с размери. Мерките на талията и бедрата са по-важни от възрастта. Изберете бански костюм „по мярка“, а не по-голям с идеята, че детето ще расте. Лесно може да се случи „белята“ да протече от банския, ако той е твърде голям.
 

Последен съвет:

Изберете подходящи помощни средства за първите опити на малкия плувец.