Голямо сравнение на раниците за плувци

Избирате раница за плуване, която да ви върши работа не само за състезания, но и за тренировки и пренасяне на помощни средства за плуване? Всички марки, като TYR, Arena, дори и  Speedo имат своя голяма раница за тези цели, но коя е най-добрата, най-голямата или с най-много джобове? Взехме 5 раници от Arena, TYR, Speedo, Mad Wave и Finis и ги дадохме на нашата Барбора за сравнение и тестване. И... разбира се, намерихме ясен победител. Кой е той, ще прочетеш по-долу!

Finis Team Backpack 2.0

Mad Wave Lane 70 backpack

Speedo Teamster 2.0 Rucksack 35 litrů

Arena Team Backpack 45

Tyr Alliance Team Backpack 45L

Когато сравнявах тези раници, се опитах във всяка да прибера всичко необходимо за тренировка. Моите плавници, шнорхел, плувна дъска, пулбуй, педълси и други неща, необходими за плуване, се побират удобно във всяка една от раниците.

 

Най-удобно беше да прибера всичко в Arena Team Backpack 45 и Tyr Alliance Team Backpack 45 л. И двете раници имат достатъчно голям основен джоб и достатъчен брой по-малки джобове. Раницата на марката Tyr според мен има по-удобен джоб за обувки в сравнение с раницата Arena. Благодарение на обема на тези раници в тях можете да съберете необходимите си вещи за един удължен уикенд и без плуване в басейна.

Ако трябва да сравня раницата Speedo Teamster 2.0 с нейните 35 литра и раницата Finis Team Backpack 2.0, бих препоръчала всяка от тях на различен потребител. Бих препоръчала раницата Finis на плувци, които ще ходят с раницата и на работа. Има елегантен вид, така че не е нужно да се притеснявате да носите раницата на работа. Раницата на Speedo от друга страна изглежда по-спортно, оптически е по-малка, но не и като обем. Бих препоръчал тази раница за деца. Раницата ще стои добре на гърба на децата и няма да изглежда прекалено голяма спрямо техния ръст. При това и момчетата, и момичета могат да избират от подходящи за тях цветове, изборът от цветове и дизайни е наистина голям.

Що се отнася до обема, раницата Mad Wave представлява златната среда. Има достатъчно джобове. И се предлага в много цветови комбинации. Не бих препоръчала обаче тази раница за деца, тъй като е доста тежка.

Ако взема всички раници и ги сравня като цена и качество, определено бих избрала Arena Team Backpack 45. От всички сравнявани раници е най-евтината, при това е много практична! Освен това крие изненада под формата на малка торба, която може да се използва и самостоятелно. Във всеки случай, ако търсите раница, която няма да ви разочарова, отбийте се в някой от нашите магазини и изпробвайте раниците. Най-важно е вашето собствено усещане, дали се носи удобно раницата и дали на вас ви харесва.

Общо сравнение по цена / обем / нещо допълнително

Finis

Цена:155 лв

Обем: 35 литра

+: елегантен стил, карабинка

Mad Wave

Цена: 193 лв

Обем: 40 литра

+: джоб за очила, широко отваряне на главния джоб

Speedo

Цена: 147 лв

Обем: 35 литра

+: размер и структура подходящи за деца, много цветови комбинации

Arena

Цена: 135 лв

Обем: 45 литра

+: много джобове, просторен, карабинки

Tyr

Цена: 151 лв

Обем: 45 литра

+: много джобове, голям джоб за обувки, карабинки